De meest duurzame investering in bedrijfspand of kantoorgebouw

Zonnepanelen

Steeds meer bedrijven en instellingen plaatsen laadpalen voor elektrische auto’s. Ook de aircosystemen draaien geregeld om een bedrijfspand te koelen of te verwarmen. Het personeel maakt veelvuldig gebruik van de elektriciteit om hun tablets, laptops en telefoons op te laden en door al deze apparatuur loopt de energierekening hoog op. Veel ondernemers of pandeigenaren weten niet precies hoeveel ze kunnen besparen op hun energieverbruik en dat maakt dat ze nog niet gekozen hebben voor oplossingen die vaak binnen handbereik zijn.  

Grote gebouwen als kantoorpanden of scholen verbruiken meer energie dan een gemiddeld huishouden omdat er simpelweg veel meer activiteit is. Overdag wordt er veel gebruik gemaakt van energie door verlichting en apparatuur tijdens werktijd en ‘s nachts wordt er energie verbruikt door reclameborden of de binnenverlichting in het kantoorgebouw die ‘s nachts aan blijft staan.

Zonnepanelen en subsidies 

Met de aanschaf van zonnepanelen is het mogelijk om maandelijks veel geld te besparen op de energielasten. Door de vele subsidies en stimuleringen is de terugverdientijd van zonnepanelen steeds gunstiger, waardoor het aanschaffen van je eigen stroomvoorziening steeds makkelijker en voordeliger wordt. 

Zonnepanelen zijn de beste oplossing om groene energie op te wekken op uw eigen dak. Het is niet meer nodig om stroom uit elektriciteitscentrales te halen. Juist voor ondernemers met een groot plat dak is het interessant om zonnepanelen aan te schaffen. De kans om '0 op de meter' te halen op je bedrijfspand is namelijk heel groot. De overheid weet dit en stimuleert pandeigenaren daarom graag. Zij zien ook in dat het veel financiële voordelen oplevert voor pandeigenaren, maar ook met het behalen van de klimaatdoelstellingen maken we grote stappen. Groene stroom door zonnepanelen wordt daarom steeds populairder. 

Klimadak heeft daarvoor een unieke oplossing

Wij hebben iets unieks uitgevonden zodat u optimaal kunt profiteren van uw eigen energie installatie. Wij plaatsen onze dubbelzijdige zonnepanelen niet op het dakoppervlak, maar brengen deze verhoogd aan op poten. Zonnepanelen verliezen namelijk hun rendabiliteit wanneer ze te warm worden door de instraling van het infrarood licht. Per 10 graden opwarming van het zonnepaneel levert het een energieverlies van ongeveer 5% op. 

Klimadak plaatst haar zonnepanelen op een dusdanige wijze en constructie, dat de energieopbrengst zo optimaal mogelijk is. Zo krijgen onze dubbelzijdige zonnepanelen de kans om te koelen door de luchtstroom die onder de zonnepanelen door gaat. Ook zullen de dubbelzijdige zonnepanelen niet extra opgewarmd worden door de reflectie van het infrarood licht, vanwege de afstand tussen het dak en de zonnepaneel en tegelijkertijd profiteert u ook van een prettig binnenklimaat. Het cooldown effect van de witte dakbedekking zorgt er namelijk voor dat de warmte van het zonlicht niet de mogelijkheid krijgt door te dringen tot in het pand.

© 2021 Klimadak - Alle rechten voorbehouden.