De meest duurzame investering in bedrijfspand of kantoorgebouw

Werkklimaat en ergonomie

Het werkklimaat in een gebouw is erg belangrijk. Om een ergonomische werkomgeving te creëren is het prettig om onder de juiste condities te kunnen werken. Bij ergonomie denken we al snel aan de binnentemperatuur. De zomers worden steeds warmer en het nadeel is dat het daarom ook in gebouwen steeds warmer wordt. 

Personeel heeft er veel baat bij om te werken in een aangename omgeving en de productiviteit zal vele malen hoger zijn wanneer de temperatuur goed is. Platte daken worden op warme dagen langdurig blootgesteld aan zonlicht, waardoor de warmte naar binnen toe trekt. Bijna alle gebouwen met een plat-dak oppervlak zijn gemaakt met zwarte dakbedekking, die de warmte absorbeert. De warmte trekt hierdoor het gebouw in en dat heeft als gevolg dat de binnentemperatuur oploopt. Sommige mensen krijgen hierdoor te maken met hittestress. De warme omgeving zorgt voor lichamelijke klachten omdat mensen hun warmte niet kwijt kunnen in een warme omgeving. Het is daarom belangrijk om de temperatuur in het pand goed te reguleren.

Streven naar een gezond werk- en leefklimaat

Een gezonde werkomgeving is steeds belangrijker met in de wetenschap dat de temperaturen blijven stijgen. Er zijn verschillende manieren om er voor te zorgen dat het leef- en werkklimaat aangenamer wordt in uw bedrijfspand. Zo zijn er verschillende soorten witte dakbedekking op de markt die de warmte voor een deel buiten houden door reflectie. Ook worden er vandaag de dag nog aircosystemen aangeschaft om de warmte in het bedrijfspand te verdringen. De diversiteit aan producten op de markt maakt het lastig om een keus te maken.  Zorgen voor een goede klimaatbeheersing is vaak namelijk erg duur of is niet energiezuinig, waardoor de energiekosten oplopen. 

Klimadak heeft de oplossing voor een prettig binnenklimaat

Onze witte dakbedekking is met uiterste zorgvuldigheid samengesteld en heeft een heel hoge reflectiewaarde, waardoor de zon niet meer de mogelijkheid heeft om helemaal door te dringen in uw bedrijfspand. Wij brengen een laag flexibele witte dakbedekking aan die ervoor zorgt dat de zon wordt gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd. 

Het werk- en leefklimaat zal hierdoor als vele malen aangenamer worden ervaren en de productiviteit van uw werknemers zal hoger zijn. In zorginstellingen wordt de temperatuur aangenamer, wat de leefbaarheid van kwetsbare bewoners beter maakt. Daarnaast kunt u in de winter de aircosystemen gebruiken om het pand sneller te verwarmen. 

Zo bespaart u op de stookkosten omdat de zonnepanelen de aircosystemen van uw eigen opgewekte energie voorzien. Doordat wij goed onderhoud plegen aan het Klimadak, bent u er zeker van dat het dak functioneel blijft en in optimale staat verkeerd. Zo kun je zorgeloos profiteren van alle gemakken die Klimadak te bieden heeft. 

© 2021 Klimadak - Alle rechten voorbehouden.