De meest duurzame investering in bedrijfspand of kantoorgebouw

Dakrenovatie

Een plat dak krijgt in Nederland veel te verduren door de verschillende weersomstandigheden. Een ouder dak verliest de elasticiteit van de dakbedekking en daardoor krijg je te maken met scheurvorming, met lekkages als gevolg. Ook zijn oudere daken gevoeliger voor plasvorming en door slijtage aan de naden van de dakbedekking krijgt regenwater de kans om door te dringen naar binnen in het bedrijfspand. 

Sommige daken hebben al jaren geen onderhoud meer gehad en hebben hierdoor een slecht dakoppervlak. Vastgoedeigenaren hebben hier vaak helemaal geen weet van. Veel van deze daken zijn gemaakt van EPDM of andere bitumineuze dakbedekkingen. De verschillende seizoenen hebben veel invloed op dit dakleer. Alle weersomstandigheden hebben namelijk een andere uitwerking op het dak. Van heel warm overdag, naar heel koud in de nacht of na regen, en dat jaar in jaar uit. In de herfst liggen platte daken vaak vol met bladeren, wat zorgt voor verstopping van de afvoer.  

Water kan op deze manier niet meer weg en blijft langer op het dak staan, wat zorgt voor problemen aan de dakbedekking. Ook komt er veel schade aan daken voor door vorst. Water hecht zich door bevriezing aan het dakoppervlak en zet uit waardoor scheuren ontstaan. Deze kaarsrechte scheuren zijn vaak makkelijk te herkennen en kunnen bij tijdig onderhoud aan het dakvlak worden verholpen. In de zomer zijn juist weer de temperatuurschommelingen de boosdoener die voor schade zorgen.   

Daken regelmatig inspecteren

Om te weten wat de staat is van uw dak is het altijd goed om het dak jaarlijks te laten controleren. Je weet dan ook direct of er een reiniging van het dak nodig is. Zo voorkom je dat beginnende slijtage de kans krijgt om te verergeren en tot lekkages leiden. 

Gelukkig zijn veel mankementen aan het dak prima te verhelpen door een plaatselijke reparatie uit te voeren. Het is alleen wel van belang dat je er op tijd bij bent. Wanneer je te laat bent kan het namelijk zo zijn dat het dakoppervlak te veel  beschadigd is en het daardoor aan vervanging toe is. Dit zijn grote investeringen in uw dak waarvan u gevoelsmatig weinig voordelen heeft. Een dak dat vervangen moet worden is namelijk eerder noodzakelijk. Wanneer je er op tijd bij bent is het meestal mogelijk om je dak te renoveren, waardoor het weer jaren mee kan.

Klimadak zorgt dat het dak weer als nieuw wordt

Met een Klimadak zorgen wij ervoor dat uw dak weer jaren mee kan. Wij brengen een zeer sterke en blijvend elastische laag spuitbare witte dakbedekking aan over het bestaande dak, zodat uw dak weer volledig gerenoveerd is en nieuwe verbeterde eigenschappen heeft. 

Wij verwijderen het oude dak niet. Hiermee zorgen we ervoor dat de isolatiewaardes behouden blijven en we onnodige afval voorkomen. Wij maken geen gebruik van brandbaar zwart dakleer, maar we zorgen er juist voor dat we uw dak renoveren met een brandvertragende witte dakbedekking. Alle mankementen op je dak worden daarom verholpen met het aanbrengen van onze witte dakbedekking. 

Twee keer per jaar inspectie en onderhoud

Uw dak kan weer minstens 20 jaar mee en om er zeker van te zijn dat het dak goed en functioneel blijft komen wij twee keer per jaar langs om het te onderhouden. Met een Klimadak hoeft u de zonnepanelen niet meer van het dak te halen, wanneer de dakbedekking toe is aan vervanging. Zo kunnen ze altijd blijven liggen en voorkomt u extra kosten na verloop van tijd.

© 2021 Klimadak - Alle rechten voorbehouden.