De meest duurzame investering in bedrijfspand of kantoorgebouw

Energiezuinige gebouwen

Een energiezuinig gebouw heeft nauwelijks meer energie nodig is om voor een goede werk- of leefomgeving te zorgen, ongeacht het seizoen of de weersomstandigheden. Het doel van een energiezuinig gebouw is om er voor te zorgen dat er een goede temperatuur en voldoende licht in het pand is, maar bijvoorbeeld ook dat minder stroom wordt gebruikt en minder CO2 wordt uitgestoten. 

Nieuwe gebouwen worden vanuit de Rijksoverheid per 1 januari 2021 verplicht om bijna energieneutrale gebouwen te zijn (BENG) en hier worden een boel wettelijk eisen aan gesteld. Voor bestaande gebouwen zijn er andere regels. De meeste gebouwen zijn nog niet energiezuinig, of nog niet energiezuinig genoeg. Voor kantoorgebouwen boven de 100 m2 is het daarom verplicht om voor 2023 minimaal energielabel C te hebben. Voor gebouweigenaren betekend dit werk aan de winkel. Toch is het zetten van de eerste stap vaak niet snel gedaan. 

Je pand energiezuinig maken

Je kunt je bedrijfspand op verschillende manieren energiezuinig maken. Een eerste stap is door met een relatief kleine investering te gaan verduurzamen met LED verlichting. Led verlichting is snel terugverdiend en is erg goed te combineren met het gebruik van zonnepanelen. 

Met zonnepanelen maak je de grootste stap naar een energiezuinig gebouw doordat je het gebouw voorziet van een eigen stroomvoorziening. Zonne-energie is circulair waardoor het niet op kan raken. Het is daarom de meest goedkope manier om aan je energiebehoefte te voldoen. Daarnaast hebben zonnepanelen een erg lange levensduur omdat ze niet uit bewegende onderdeeltjes bestaan en daarom kiezen steeds meer vastgoedbezitters voor zonnepanelen om het gebouw energiezuinig te maken. 

Echter hebben zonnepanelen diverse nadelen, waardoor bij warme en zonnige dagen er weinig tot geen energie wordt opgewekt, zeker niet als deze op zwarte dakbedekking gemonteerd zijn.

Met een Klimadak zorg je voor een eigen energievoorziening 

Met een Klimadak zorg je voor je eigen energieopbrengst en door de speciale Klimadak zonnepanelen en de reflectie van de witte dakbedekking is de opbrengst hoger dan bij reguliere zonnepanelen leveranciers. Het Klimadak is daarom de grootste stap richting een energiezuinig gebouw. Met een Klimadak maak je de grootste stap naar het energiezuinig maken van je vastgoed. Zo hoef je op zomerse dagen niet tot amper meer gebruik te maken van je aircosystemen. Door het cooldown effect van de witte dakbedekking en de recflectie van het witte dak leveren onze speciale dubbelzijdige zonnepanelen tijdens warme en zonnige dagen optimaal rendement. 

Op zonnige dagen wordt de opgewekte energie aan het net teruggeleverd en op bewolkte dagen haal je de energie weer terug van het net. Ons doel is daarbij om de '0 op de meter' te behalen, waardoor je geen maandelijkse energiekosten meer hebt. Er bestaat geen enkel dak dat zoveel voordelen heeft als een Klimadak. Met een Klimadak bespaar je niet alleen energie, maar zorg je ook nog eens voor een hogere opbrengst, terwijl de investering lager is. 

© 2021 Klimadak - Alle rechten voorbehouden.