De meest duurzame investering in bedrijfspand of kantoorgebouw

Klimaatbeheersing voor kantoor

Veel ondernemers die in het bezit zijn van een eigen bedrijfspand kennen het probleem van klimaatbeheersing in hun kantoorgebouw. De meest voor de hand liggende oplossing is het aanschaffen van een airco voor het kantoor wanneer het op zomerse dagen te warm is. Daarmee houdt je de warmte buiten en wordt de temperatuur in het pand aangenamer. 

Toch zitten er veel nadelen aan aircosystemen. Ze zijn duur in aanschaf en gebruik en daarnaast moeten airco’s worden geïnstalleerd en onderhouden door een erkend monteur, wat weer extra kosten met zich meebrengt. Bij het gebruik van een airco krijg je te maken met grote verschillen tussen de binnen- en buitentemperatuur. Daarom wordt er vaak geadviseerd om de temperatuurverschillen zo klein mogelijk te houden, om verkoudheid en andere klachten te voorkomen.

Zonnepanelen om aircosystemen te laten draaien

Mocht je al in het bezit zijn van een aircosysteem op kantoor is het goed om te kijken hoe je daar het best gebruik van kunt maken. Je hebt nou eenmaal al een airco aangeschaft. Je kunt beginnen door een goed beeld te krijgen van je huidige energieverbruik en een jaarnota op te vragen bij de energieleverancier. Aircosystemen verbruiken namelijk veel stroom. Wanneer je een hoog energieverbruik hebt is het rendabel om zonnepanelen aan te schaffen voor op uw dak. Zo voorkom je hoge energierekeningen en kun je ongestoord gebruik blijven maken van de voorzieningen in je kantoorgebouw. Zo kun je het kantoorpand energieneutraal krijgen, zonder daarbij afscheid te moeten nemen van je bestaande aircosystemen. 

Met een Klimadak hebben wij de oplossing voor het gebruik van uw aircosysteem 

Wanneer u geen aircosysteem gebruikt is dit helemaal geen probleem, want onze witte reflecterende dakbedekking zorgt ervoor dat de temperatuur in uw bedrijfsgebouw vele malen prettiger is. Wanneer u wel een aircosysteem gebruikt, kunt u deze gewoon blijven gebruiken. Doordat u in uw eigen stroomopbrengst voorziet door onze dubbelzijdige zonnepanelen, zullen de energierekeningen niet meer oplopen door het gebruik van uw airconditioning systemen. 

Het doel met een Klimadak is namelijk om tot '0 op de meter' te komen en om dit doel te halen zijn ook nog eens minder zonnepanelen nodig voor een hogere opbrengst. Doordat het Klimadak tevens wit en reflecterend is zal de zon en de warmte nauwelijks nog invloed hebben in de opwarming van het gebouw en hoeven de airco's minder hard te werken. De energie om de airco's te laten draaien komen rechtstreeks van de energieopbrengst van het Klimadak. U hoeft zich dus niet meer druk te maken om de energienota's.

© 2021 Klimadak - Alle rechten voorbehouden.